Získejte obsah pro svůj iPod - legálně, nelegálně i i-legálně! (včetně iTunes registrace)

Dlouho jsem přemýšlel, zda se do podobného článku pustím (vzhledem k určité kontroverznosti a možnému nepochopení) a po několikatýdenním oddalování jsem nakonec zasedl k počítači a přináším "kompletní návod", jak získat obsah pro iPod, respektive, jak získat hudbu, filmy či hry na internetu, a to jak legální, tak ne-zcela legální cestou. Vzhledem k zaměření tématu jsem se rozhodl umístit tento text na soukromý blog a nikoliv například na MujMac.cz či Mujipod.cz. Tento text nikoho nenavádí k nelegálnímu stahování hudby, pouze se snaží čtenáře informovat o možnostech, které má. Jak k obsahu přijdete je jen na vás a jako autor za vaši volbu nenesu žádnou odpovědnost. Pro dnešek začneme spíše po lehoučku, takovým malým "hackem" iTunes.

iTunes - bez karty i PayPal účtu

U nás pravděpodobně iTunes jen tak nebudu, přesto není zásadní problém nakupovat na americkém iTunes Store. Nepotřebujete dokonce ani platební kartu či PayPal účet, stačí vám pouze iTunes Gift Card, neboli předplacená karta pro nákup na iTunes. Tu vám buď někdo může přivést z USA, nebo vám pošle pouze číslo (nic jiného de facto nepotřebujete), event. jednu můžete koupit na aukru :). Další možností je nákup přes eBay, kde už budete potřebovat PayPal účet, ale nákup bude uskutečněn pomocí české platební karty (nemusíte podvádět a na PayPalu zadávat americkou adresu). Sám jsem tímto způsobem iTunes karty z USA kupoval a neměl jsem žádný problém - několik hodin po zaplacení přišel emailem kód, který jsem zadal do iTunes a vesele jsem nakupoval. Nákup přes eBay je pravděpodobně nejjednodušší cestou, pokud nemáte v USA někoho, kdo vám obchod zprostředkuje. Nevýhodou je vyšší cena, například 25 USD karta se prodává za 33 dolarů, takže vás následně hudba či filmy přijdou o víc jak 20% dráž. Osobní zkušenost mám s prodejcem dewitbaby, kterého může doporučit (pokud respektujete jeho cenu) - zde jsou jeho ceny plus email:

You recently purchased an itunes gift certificate code from me through ebay. First, I wanted to thank you for that, and I hope you are satisfied with your purchase. I also want to remind you to leave feedback for me in regards to this transaction if you haven't done so already.
Unfortunately, because some ebayers selling fake, stolen, and unactivated cards, Ebay is now limiting the number of gift cards all seller can have listed at once. You may have noticed that I have fewer cards, and fewer dollar value choices listed now as a result.
If you are interested in purchasing another gift certificate code from me, please contact me directly through this email address: mdewlover2@yahoo.com . You can also contact me through ebay by going to the community page , then searching for my seller name, DEWITBABY. I can then set up a special, private ebay auction just for you, and the sale can go forward from there.
My prices are as follows:
• $15.00 codes sell for $21.49
• $25.00 codes sell for $32.99
• $30.00 codes sell for $39.99
• $50.00 codes sell for $63.99
• $75.00 codes sell for $97.99
• $100.00 codes sell for $126.99
• $200.00 codes sell for $249.99
• Most other amounts are possible, just tell me the amount you need.
By having the auction go through ebay and paypal, it offers another level of purchase protection for you. I have been selling these cards and codes for over a year, and I am a trusted ebay Powerseller. My ebay customer feedback satisfaction rating is at 100%, so you can buy from me with absolute confidence in your purchase.
Thank you again for your previous purchase! - Tom (ebay seller - dewitbaby)

Jakmile máte číslo iTunes Gift Card, není problém si založit účet odkudkoliv na světě a začít nakupovat:

1/ Nainstalujte iTunes a spusťte

2/ Vlevo zvolte iTunes Store, pokud budete dotazování na zemi, zvolte USA

3/ V pravém sloupci klikněte na odkaz na iTunes Gift Card

Důležité upozornění - pokud jste dříve použili hack uvedený na MujMac.cz, tak se nejdříve odhlašte (Sign out) a následně zadávejte nový, pro iTunes nepoužívaný, email! Dle zpráv na českém internetu je chyba umožňující vytvořit si účet bez karty již zazáplatovaná, nevím nezkoušel jsem, v každém případě zde uvedený způsob funguje.

4/ Následně zadajte 16-ti místný kód z iTunes Gift Card a zvolte tlačítko Redeem

5/ Na další straně vytváříte účet, kde není potřeba zadávat číslo platební karty, pouze adresu - zde ovšem musíte zadat adresu v USA! Doporučuji zvolit adresu například z Californie, neboť pak na iTunes platíte bez tax, pokud vám je milejší třeba New York, počítejte s tím, že cena bude o pár procent (myslím že cca 8%) vyšší kvůli daním, které se právě Californie netýkají. Adresu zadejte ideálně reálnou, zvolte nějaké konkrétní místo třeba v LA či San Francisku.

6/ To je vše, můžete nakupovat filmy, hudbu a hry pro iPod. Na věc se můžete dívat ze dvou úhlů - buď chcete mít čistý štít a za obsah zaplatit, pak je vše v pořádku, ovšem právní systém by s tímto postupem nemusel zcela souhlasit, neboť jste uvedli nepravdivou adresu. Rozhodnutí o vašem počínání nechám na vás, v každém případě toto je 100% postup, jak na iTunes nakupovat. Ideální především pro hry k iPodu, které jiným způsobem nepořídíte.