Září v plném proudu

Září bývá standardně měsíc, kdy se vše vrací do starých kolejí, řada lidí si uvědomí, že do konce roku musí ještě něco stihnout, dokončit a navazuje se na projekty, které začaly před prázdninami. V tomto duchu se nese i mé září okořeněné i o další bonusy. Konkrétně zítra celý den školím v MujMacu Mac OS X pro začátečníky, abychom večer s Honzou Březinou skočili na večeři a vyrazili směr Berlín, kde máme v plánu ve středu navštívit veletrh IFA - největší evropský veletrh spotřební elektroniky, de facto evropská obdoba CESu, který jsme v posledních letech nevynechali. I když mě původně lákalo nikam nejet a soustředit se na práci, kterou mám zde, nakonec jsem se (šťastně) rozhodl a kývl na cestu. Člověk se prostě nesmí nechat zavalit každodenními starostmi a kvůli nim zapomínat na své koníčky. To platí nejenom pro návštěvu Berlína, kde se těším na aktuální novinky, co nám výrobci elektronických hraček připravili, ale třeba i pro BLOG.

Ale tím září nekončí, příští týden je v jednání návštěva Apple Expa v Paříži, které se letos opět obejde bez úvodní řeči Steva Jobse, což je samozřejmě nešťastná událost, přesto se spekuluje o uvedení nových MacBooků Pro a řady dalších novinek (rumours weby se předhánějí, více to komentovat asi nemá cenu), nechme se překvapit.

A konec září je ve velkém očekávání - cesta do New Yorku na Wired NextFest, neboli výstavu nových technologií časopisu Wired. Velká očekávání, těším se jak malej kluk. V NY strávíme pouze pět dnů, tak jsem zvědav, jak si poradím s oblíbeným jet-lagem. Na internetu jsem narazil na několik osvědčených receptů, tak některé z nich pravděpodobně opět vyzkouším. Favoritem jsou prášky na spaní s melatoninem a nebo další pilule na bázi homeopatik. Obě mají slušné reference od uživatelů a obě jsem už objednal (ebay), u nás se bohužel nic podobného koupit nedá. Uvidíme, jak budou fungovat.

I tohle bude k vidění na NextFestu

Zkoušel jsem proti jet-lagu bojovat jak vydržením celého letu a snahou ignorování potřeb těla o spánek, tak kombinací prášků na spaní + pár deci vína. Druhá metoda se jeví jako účinější, přesto to není úplně ono. Uvidíme co ukáží nové zázraky medicíny. Chci si pětidenní návštěvu NY maximálně užít a na jet-lag prostě není čas. Osobně se těším jak na Wired NextFest, tak především návštěvu Apple Storu v podobě kostky, který je pár měsíců na Manhattanu.

Září rozhodně nuda nebude, říjen vypadá hodně volně, asi si dám nějakou dovolenou, což je lehce protimluv, když je člověk pánem svého času, ale musím to zkusit. Dát si dva dny pauzu, vzít foťák a vyrazit do města něco nacvakat. Na disku se mi válí pár GB fotek a ještě jsem je nebyl schopen probrat. Flickr strádá :-(.

Jinak doporučuji příjemné počtení na webu TrandSpottera o vnímání reality. To platí samozřejmě v případě, že vás podobné téma zajímá, mě je celkem blízké a s uvedeným textem souhlasím a umění správně chápat realitu a být schopen o ní přemýšlet je jedním z faktorů úspěchu.

Jinak dál směle píšu pro lidovky, kde minulý týden vyšli články o RFID čipech a jejich nebezpečí a popis WiFi 802.11n. Zítra se můžete dočíst o nové technologii ROVER, kterou používají američtí vojáci pro jednodušší orientaci v terénu a o systému nočního vidění v nových vozech BMW.

A abych nezapomněl, mám v současnosti na testování novou Nokii N93, což je v současnosti to nejlepší, co Nokia nabízí a i když jsem byl standardně k nokiím hodně skeptický, tenhle telefon mě zatím hodně baví a integrovaný 3Mpx foťák, 640x480 MPEG4 video a podpora WiFi jsou atributy, které si mě získaly. P910 je již pár týdnu bez využití a asi brzo půjde do světa. M600 od SE mě příliš nenadchla (ať už kvůli mizivé podpoře iSyncu, tak kvůli klávesnici) a P990 bude historický model dříve, než spatří pulty obchodů. Ještě zvažuji E61 od Nokie s plnou klávesnicí, ale N93 je prostě více hračka.. a to já rád.

A mimochodem, také se tak těšíte na Nintendo Wii? V listopadu bychom se měli dočkat nové konzole od Nintenda, která by měla svou hratelností předčíst konkurenci v podobě PS3 a Xboxu 360. Dle ukázek na internetu tomu tak určitě bude a snad naše zemička nebude v dodávkách pozadu. Oprášil jsem starý PSX a ve chvílích volna dohrávám Metal Gear Solid a záloze mám už Fina Fantasy VII. No a pokud vše dohraji dříve než Wii bude na pultech, asi se pustím do testování konzole Nintendo DS. Už jsem tak dlouho nehrál, mám co dohánět.

Pro dnešek končím, trochu jsem se rozepsal, dneska bohužel ještě nepadla - jdu prolézt akutní emaily, odmazat spamy, zkontrolovat iCal.. jo a musím napsat článek na MujMac...život není Hollywood, fajn den!