VoIP, Sklik a Flickr.. a IFA

A ještě pár řádek pro dnešek - objednali jsme VoIP telefon u Voipexu - dle diskuzí na internetu by tento provider měl poskytnout rozumnou kvalitu IP telefonie a vzhledem k tomu, že Skype se hodí spíše na internetové volání, než na volání na pevnou linku či mobily (nejsem spokojen s kvalitou), budu nyní testovat VoIP (už se těším). V každém případě za 2.500,- Kč dostane telefon + 3.000,- Kč na volání - to nezní špatně? I když už nemáte Telecom a řada lidí si 02 se svým předchůdcem jen tak nespojí, pevnou linku s placeným paušálem už domů nechci.

Spustili jsme také Sklik kampaň na easyresearch.biz, která za prvé funguje velice dobře (tudíž má smysl), za druhé je zarážející, jak Seznam od Google opisuje. Je mi jasné, že než něco vymýšlet, je jednodušší kopírovat, dělají to tak všichni, ale proč alespoň trochu nezměnit vzhled a ovládání? Koukněte se na mapy na Seznamu a na Google, nebo rovnou na Sklik a Adwords.. to je trochu moc, nemyslíte?

Jinak jsem se konečně dostal ke zpracování některých fotek, především našeho nového přírustku - kotě Žofka. Najdete je na Flickru, který zase začal trochu žít. Ještě musím probrat fotky z veletrhu IFA, který jsem kompletně nafotil na Nokii N93. Úplně převratné novinky zde vidět nebyly, spíše se udržuje trend v oblasti videa - vše je HD, což je samozřejmě super, ale pokud na HD televizi pustíte standardní (naši) televizi, respektive vysílání, začnete přemýšlet, proč jste starou analogovou televizi vyměnili za placaté LCD. Vypadá krásně, ale také si žádá obsah v tom správném formátu a toho u nás moc není. Než se dočkáme vysílání v 16:9, videa ve vysokém rozlišení.. a především Blu-ray a HD-DVD filmů, uteče ještě pravděpodobně pár let. ... ale vypadá to opravdu hezky :)