Pauza na oběd, přijdu hned!

No, možná to bude trochu delší pauza, než jen na oběd. Za pár hodin mizím z Čech (luxusní odlet v 5:00) a budu si užívat necelé dva týdny nic neděláním. Abych to upřesnil, mizím na dovolenou. Kufr plný knížek, časopisů všech kategorií (Click, RedHot, Digitální Foto, Maxim a především starší čísla Wired, které jsem ještě pořádně nedočetl). Foťák má plně nabité baterky, vyčištěné objektivy a naformátované karty. Focaultovo kyvadlo od Umberta Eca se na mě také těší (a já na něj) a vše se ubírá tím správným směrem. Konečně jsem dodělal všechny úkoly, které jsem před dovolenou pokládal za důležité a chtěl jsem je dotáhnout, a nezbývá, než se rozloučit s vámi - do konce června ode mě máte pokoj.

Ale abyste to neměli tak jednoduché - jestli budete mít chvilku, stáhněte si Flock. Jedná se o webový prohlížeč postavený na Mozille, ale v poněkud hezčím kabátku, což není až tak důležité. Flock totiž boduje svou přímou integrací řadou "sociálních webů a služeb" přímo do svého rozhraní - fotky z Flickru můžete rovnou přes Flock uploadovat, nebo si prohlížet snímky vašich přátel, integrace del.icio.us také potěší, stejně jako podpora blogování (!) či shromažďování poznámek v liště nebo integrace RSS čtečky.

Za dnešního den mini-testování jsem si Flock oblíbil a možná nahradí FireFox .. Safari se zatím drží, ale Flock boduje.. uvidíme po návratu, čemu dám přednost. V každém případě se pusťte do testování, copak se dá v těchto vedrech vůbec pracovat? Nedá! Tak si stáhněte Flock a objevte svět Web 2.0 přímo v prohlížeči!