Mikro, mikro, mikro! ... jo a hledám vývojáře!

Všimli jste si toho? Toho zkracování? Nevím jak vy, ale mě poslední dobou dělá problémy koukat na tříhodinnový film, film s délkou devádestát minut je ještě skousnutelný, ale taková epizoda Heroes se svými 40 minutami je tak ideální svou délkou pro udržení pozornosti. A co takové YouTube - když mi někdo pošle odkaz na video, které má více jak dvě minuty, tak si říkám, jestli má smysl tak dlouho koukat na nějaký filmeček.

A to nemluvím o blogování a čtení článků - článek na více stránek je pomalu mission impossible (přečíst, nikoliv napsat, to je otázka pár úhozů) a metoda rychločtení přijde vhod, aby člověk zjistil obsah a přitom neřešil každé slovíčko. Už jenom tenhle post začíná být celkem dlouhý. Na dnešní dobu...

Máte to taky tak? Nebo tento posun vnímám sám? V každém případě asi úplně sám nebudu, o čemž svědčí i nástup služby Twitter, což je v podstate mikro-blogovací systém, kde uživatel může zapsat příspěvek dlouhý maximálně 140 znaků. Twitter badge najdete na pravé straně tohoto blogu a můj profil je na twitter.com/petrmara. Tato služba mě před pár týdny, když jsem o ní četl na každém druhém zahraničním blogu, nechala celkem chladným, ale na druhý pokus se jeví jako zajímavá a celkem zábavná. Klasická Web 2.0 sranda, jednoduchá, nekomplkovaná a spojuje uživatele.

Utekla mi šance spustit český Digg i Del.icio.us, tak bych rád spustil první český Twitter :-) Proto hledám programátora/y se zájmem o Web 2.0, který by se chtěl na českém klonu podílet (vývojáře z Lombarda mám totálně zasekaný a tímto způsobem mohu najít někoho nového i další projekty). A vzhledem k tomu, že trendem je ukázat karty a nic neskrývat, neřeším to potajnu, ale rovnou to tímto způsobem roztroubím do světa:

Proč do toho jít?

- zkusit svoje možnosti

- zahýbat českým netem

- buď na tom jednou vydělat (reklama či prodej - férový podíl 50:50), nebo to aspoň zkusit

Co vám slibuju?

- nadšení, zábavu, práci

Cílem je postavit český klon vycházející z Twitter.com, udělat kolem toho humbuk a dokázat, že i v Čechách může vzniknout dobrý klon (když už to není originál s vlastním nápadem). Pokud bude spolupráce fungovat, můžeme vymýšlet další projekty aka W2.0.

Hledám někoho, koho to bude primárně bavit, pokud jsi to ty, dej vědět, email zde na blogu určitě někde najdeš. A omlouvám se za délku tohoto příspěvku, překročil jsem délku, já vím :).

technorati tags:

Blogged with Flock