Mac mini in da house

V sobotu se mi podařilo prodat Titanium PowerBook G4 a při přemýšlení, co se získanými penězi jsem narazil na inzerát s nabídkou dva týdny starého Mac mini (Intel Core solo) - po chvíli rozmýšlení jsem nakonec zavolal na uvedené číslo a včera si drobka dovezl domů. Vzhledem k přechodu Applu na Intel není od věci mít alespoň jeden vzorek s novým chipem doma a tak se má sbírka Maců rozšířila.
Dneska probíhá základní instalace, Mac mini chci primárně jako Home Media PC, tak jsem zvědav, jak mě centrum domácí zábavy nadchne. Připravuji výsledky testu jako článek na MujMac, ale ještě to bude chvilku trvat - aktuálně sháním redukci z DVI na S-video, která standardně nikde není skladem, a tak nezbývá než čekat do pátku. Zajímavou cenu má Maximac (cca 600,- Kč), což už je pomalu totéž, jako si ji nechat poslat ze zahraničí. Společně s instalací řeším Wi-Fi síť a komunikaci mezi počítači (aktuálně mám zapojeny tři Access Pointy a začínám se v tom trochu ztrácet), navíc potřebuji k Mac mini přistupovat přes VNC (na klasické televizi přeci jenom nejsou texty dostatečně čitelné) a tak vedle freeware řešení zkouším i Apple Remote Desktop 3 - používáte jej někdo? Jaká je zkušenost?
Zatím jsem testoval HD video a Mac mini v základní konfiguraci a bez problémů poradí s HD videem 480 a 720, zatímco 1080 je už na něj příliš silná káva a začíná se zakuckávat. No, na HD video v takovém rozlišení si ještě asi chvilku budu muset počkat (a principielně nejenom já), takže vše nasvědčuje tomu, že Intel Core solo by se v Mac mini mohl pár let udržet a fungovat slušně jako domácí centrum. Když už jsem nakousl Intel Macy, trochu znepokojivý je Security Patch 003, který se na Intel Macích nechová zrovna nejlépe - viz článek na MujMacu. Sám jsem to poznal na Mac mini, takže instalační DVD dnes do mechaniky putovalo podruhé. Apple občas prostě šlápne vedle a problémy s CS2 na Intel Macích nejsou to, co by si nyní mohl dovolit.
Adobe CS2 je pro spoustu lidí stěžejní produkt a pokud nebude fungovat korektně alespoň v Rosettě, má Apple problém (uvedení Universal Binary CS3 se plánuje až na 2Q 2007). Na závěr něco veselejšího, stále řeším vzhled a barvu svého blogu, což se projevuje minutami (možná už hodinami) strávených googlováním a hledáním toho "the best of theme" pro Typo. Pořád hledám, takže se vám může přihodit, že až příště přijdete, blog bude vypadat úplně jinak. Instalace Mac mini je u konce, hurá do druhého kola nastavování!