Jak stáhnout knihy pro Kindle mimo USA

Jak jste si možná všimli, Amazon začal vedle Kindle 2 (ebook readeru) i aplikaci pro iPhone, díky které můžete číst knihy nabízené na amazon.com přímo v telefonu. Problém je, že nabídka je určena pouze US občanům a restrikce nedovolují knihy stahovat a kupovat nám, kteří žijeme mimo USA. Naštěstí existuje jednoduché řešení, které jsem nyní otestoval a funguje. Postup je následující:

1/ Zařiďte si na amazon.com účet se svou českou kartou (pokud nemáte)
2/ kupte si tzv. amazon gift card a nechte si ji poslat na email (třeba na 10 dolarů)
3/ založte si nový amazon účet, ale nezadávejte žádnou kartu a jako adresu použijte existují adresu v USA (a zvolte u ní 1-click shopping!)
4/ k tomuto účtu přiřaďte gift card, kterou jste koupili v bodě 2 - tím účet nabijete dolary a přitom nezadáte českou kartu
5/ pod tímto druhým účtem se zalogujte na iPhonu
6/ nakupte online knihy a čtěte v telefonu

...to je vše, přátelé!

Poznámka: Tento způsob bohužel nefunguje pro nákup hudby (kdysi fungovalo, nyní už ne). Je možné, že Amazon časem omezí možnost nákupu knih přes dárkové certifikáty. A poslední věc, zatím se mi nepodařilo pro Kindle koupit časopis, ale nikoliv protože jsem mimo USA, ale zjevně je nějaký problém v synchronizaci iphone-amazon (pravděpodobně dočasný bug?)