Snídaně s Tomášem Hajzlerem nyní jako podcast

Pokud alespoň občas čtete mé nepravidelné výkřiky na Twitteru, určitě víte, že společně s Tomášem Hajzlerem již pár měsíců točíme videa na témata, která nám jsou blízká. A ačkoliv jsme každý jiný, máme občas odlišné pohledy na stejnou věc, pro mě osobně jsou tato setkání velkým přínosem, neboť mám možnost se na dané téma podívat pohledem někoho jiného, což je vždy obohacující. 

Pokud to i vy vnímáte stejně, ode dneška můžete stahovat všechny epizody přímo jako podcast (RSS), nebo přes iTunes (pátá epizoda snad bude přihlášena co nejdříve), nebo na mém kanálu na Vimeo a nebo u Tomáše na blogu.

Komentáře k obsahu nebo technickému zpracování, podcastu atd. hrňte přímo na mě.

A abych nezapomněl, Tomáše i mě budete moci vidět na dvou chystaných konferencích. Managerexpo.sk a SvobodaNaŽivo.cz.

12 responses
Tome, k té kontrole článků - zkus to dát před zveřejněním přečíst někomu v okolí. Manželka, kolega v práci apod. Mnohdy taková "rychlo-kontrola" objeví chybku nebo nevhodnou formulaci...
Další, velmi zajímavý podcast. U mne jste tak trochu uhodili hřebíček na hlavičku. Osobně (v práci především) si na správné "češtine" zakládám, a dnes jsem zjistil proč! ....... Hraju "roli"!
Svatá pravda, člověk by měl vždy zůstat sám sebou, nepřetvařovat se, a nehrát!
Mám taky trochu zkušenosti s prezentací před obecenstvem, a ano, člověk kolikrát nakonec zjistí, že se vůbec nezaměřoval na to, co bylo obsahem, ale pouze na "správnou" formu.
Né nadarmo mi můj (dnes už zesnulý) otec říkával: "mluv tak, jak ti zobák narost!". Když jsem dnes shlédl váš podcast, uvědomil sem si, jak jen velmi málo ho poslouchám!
Díky za efektivně strávený čas a těším se na další snídaně :-)
Ahoj kluci, videa jsou super a když jsem tu uviděl informaci o podcastu měl jsem velkou radost. Bežně poslouchdám podcasty na mobilu. Bohužel video na mobilu (jako podcast) má několik omezení. To nejhlavnější pro mě, že nejde nastavit autom. vypnutí. Nešla by udělat ještě čistá audioverze jako má např. Digit. Předem díky.
Bomba podcast kluci, jediný co mi trochu štve je zvuk, nemluvím o jeho kvalitě ale hlasitosti, například tahle pětka je na mém macbooku skoro neposlouchatelná.. I když dam volume na maximum stejně vás (a zvlášť Tomáše) neslyšim takže musím připojovat externí reproduktory nebo jít na sluchátka.. Kdyby šla do příště trochu zvednout hladina zvuku byla by to paráda:) ale to je jen taková malá výtka :) a jinak zbývá už jen dodat, snídejte spolu častěji :)
Zdá se, že se dá souhlasit, že je forma trochu méně důležitá oproti obsahu. Každopádně je stále důležitá. Řekněme, že někdo mluví o něčem, čemu úplně nerozumím, nemám na to svůj vlastní názor, nebo jsou vždycky dvě strany mince - a máme dva lidi, jeden mluví jednu stranu mince, druhý druhou. Oba mají logické argumenty, smysluplné, ovšem jeden mluví jako negramotný. Člověka posluchače pak může napadnou, zda u toho negramotného jsou ty argumenty opravdu tak dobré - jelikož když není schopný pobrat, že je bychom a ne bysme/by jsme, tak je schopný opravdu uvažovat více? Jsme schopni se naučit, že jedna a jedna jsou dvě, ale nejsme schopni pobrat mě/mně. Řekl bych, že spisovný jazyk je ukázkou vzdělanosti (nezaměňovat se vzděláním!, jelikož to má snad každý).

K Tomášovi H. ohledně těch skupinek, které měly svůj jazyk - pokud navážu na předchozí odstavec - ty byly opravdu silně negramotné, navíc žijeme v mírně jiné době. Navíc byl mezi nimi třeba ten vzdělaný farář (dnes už klišé) a ten mluvil nejspíše podle nějaké normy.

Taky nesouhlasím s Tomášovým updateme - neumíme psát bychom, tak povolíme bysme. Podobnou logikou - spousta lidí má problém s 1+1=2, vykašleme se na to, všichni budou chodit do "speciálních" škol.

Ono problém nevidím v tom, že "nosíme schovaná jablka", ale spíše v tom, že když se nějaké odkryje, tak se hroutíme. A celkově chci říct, že pokud mi někdo bude psát o Bibli a bude ji psát s malým b - co o ní asi může vědět, nezhodí mu to celý ten článek, když ani neví, jak to napsat? (Nemám rád náboženské příklady, ale lepší mě nenapadl.)

Asi tak to vidím já. :)

Diky za dalsi dil. Myslim, ze psana forma je daleko haklivejsi, nez mluvena. To znamena, ze kdyz nekde vidim clanek a pisatel v ni udela hrubku, (zameni Y/I) tak se v mych oich stava mene verohodny. Samozrjeme je dulezitejsi obsah, ale s formou to jde ruku v ruce. Clovek zbytecne ztraci kredit u svych ctenaru pokud je jeho clanek plny chyb. A jinak s tim slabym zvukem tohoto dilu souhlasim. Musel jsem dat sluchatka jinak to nebylo slyset. Ale to je podobne jako u digitu, tam uz 70 dilu bojujete se zvukem:)) A pritom si myslim, ze prave zvuk by mel byt kvalitnejsi nez obraz. Aby clovek poradne slysel co mu chcete rict:)

Takze smele do dalsich dilu a udrzte nastavenou kvalitu.

Díky za opět inspirující díl.

Naprosto souhlasím s "Petr Liška" výše, z naprosto stejných důvodů bych se přimlouval za mp3 audio verzi. Stejně tak poslouchám i Digit a jako video si pouštím jen díly, kde je něco více na koukání než dva chlápci co se baví.

Díky moc. Povídání super. Také bych se přimlouval za audio verzi podcastu. Rád bych si to poslechl cestou do práce v autě;-)
Dík
Díky moc. Povídání super. Také bych se přimlouval za audio verzi podcastu. Rád bych si to poslechl cestou do práce v autě;-)
Dík
3 visitors upvoted this post.