OmniFocus - řešení pro všechny GTD pozitivní?

Pokud tenhle blog občas navštívíte, asi pro vás není překvapením, že jsem zastáncem GTD (tedy Get Things Done řešení od Davida Allena), které mi v rozumné míře pomáhá stihnout to, co potřebuji, zapomenout to, co chci zapomenout, a udržet přehled nad všemi projekty, do kterých jsem namočen.

I když GTD považuji za to nejlepší, co se dá v rozumné míře v oblasti timemanagementu vymyslet, být stále 100% GTD pozitivní se jeví jako nelehký úkol. Člověk občas sklouzne z cesty a pak potřebuje lehké postrčení, aby si zase udělal pořádek a vrátil se do těch správných kolejí. Tímto pomyslným postrčením by mělo být uvedení aplikace OmniFocus, která je nyní v podobě betaverze rozesílána členům mailinglistu (už se nemůžu dočkat), jež je zaměřen na tuto aplikaci.

OmniFocus vychází z úspěšného Kinkless GTD, o kterém jsem psal na MujMacu v rámci seriálu o Timemanagementu v Mac OS X. Ovšem kGTD byl vyroben v OmniOutlineru za pomoci sady Apple Scriptů, což není špatné řešení, ale někteří uživatelé reportovali nepříjemné chyby, které tvůrce nebyl schopen flexibilně opravit. To by u Omni Group mělo být minulostí a i z videa je vidět, že OmniFocus by mohl být "final solution" pro GTD pozitivní.

A když už píšu o GTD, mohlo by se vám hodit dát si na plochu svého počítače jeden z těchto wallpaperů:

http://anabubula.com/node/22

http://anabubula.com/node/37

... a pokud netušíte, o čem jsou předchozí odstavce, mrkněte na článek o kGTD, kde v úvodu vysvětluji, o čem GTD je... a ještě detail, OmniFocus je Mac only.