Nintendo Wii - hackněte si svoji hračku!

Musel jsem to natočit :) Hrozně rád se vrtám v elektronice a i když to občas dopadne špatně (třeba SE P800 z neznámého důvodu kdysi přestala po mém prozkoumání fungovat), tak mi to nedá, abych si například v Mac mini alespoň nevyměnil disk či paměť, nebo třeba "vyčipoval" Nintendo Wii. Mít vlastní modifikovaný hw je prostě fajn...

Na videu (bacha, trochu delší, extrémně jsem se střihem nezabýval) najdete postup (pár přeřeků a žbleptů), jak Wii otevřít, jak připájet modchip (v mém případě připájení vypínače pro flashování modchipu cyclowiz), následně samotné flashování a na úplný závěr jsem natočil alespoň dva odpaly v Tiger Woods.

Upozornění! Otevření Wii s nějvětší pravděpodobností přijdete o záruku a můžete si jej vážně poškodit (respektive totálně odpálit), takže se jedná trochu o loterii, zvláště když pájíte tak často jako já (jednou za několik let). A ještě než začnu být osočován z pirátství - originální hry kupuji a nemám problém s cenou (která je ve finále nízká, když u hry strávíte třeba 50 hodin), ale rád si před nákupem hru otestuji - když se mi líbí a chytně mě, jdu do obchodu a do hry investuji. U nás není možnost si hru půjčit, nebo někde otestovat a recenzím se nedá vždycky věřit. Při ceně nad 1500,- Kč za hru chci vědět, do čeho investuji. Pomocí modchipu mám možnost vyzkoušet vypálenou hru a rozhodnout se o nákupu.

UPDATE: Dnes mě jakýsi pan anonymní nehezkým způsobem požádal o fotku mé sbírky originálních her, tak tady je:

Aktuálně hraji primárně na PS3 a XBOXu, ale na Wii stále pár her držím - Wii Fit, PGA, Link Crossbow a další (Zelda je stejně jako cca 5 dalších her rozpůjčována). Čip jsem do Wii primárně instaloval jako "Proof of concept" a proto, že mě baví se v elektronice vrtat (i když v tomto směru nemám žádné zkušenosti). Jak modčip využijete vy, je pouze na vás. Tečka.