Linky pro dnešní den

Občas narazím na zajímavé odkazy, které si chci uchovat a eventuálně se o ně s vámi podělit.. takže, tady je první várka odkazů, které se mi válí na ploše, nebo v bookmarkách v Safari.
http://www.wbwip.com/wbw/emailencoder.html
Mail Encoder - když potřebujete dát svou emailovou adresu na web a nechcete druhý den dostat desítky nabídek na nákup viagry, prodloužení všemožných orgánů a řadu dalších důležitých emailů, bez kterých bychom se velice dobře obešli.. ano, mám na mysli SPAM.
http://www.flickr.com/services/
Aplikace a služby vázané na Flickr - nic objevného, ale pokud máte chvilku a používáte Flickr na sdílení fotek a chcete vidět krásnou ukázku toho, jak funguje mash-up v podobě Flickru, máte možnost.
http://www.smallwire.net/2006/05/30/google-keyboard-shortcuts/
Google zkratky - pokud používáte nějakou ze služeb nabízených Googlem, určitě se hodí se pár klávesových zkratek naučit - pro nás, co používáme Mac OS X, je to povinnost.
http://categoriz.com/
Abyste si nemysleli, že Web 2.0 je prázdný pojem, o kterém občas něco napíšu, tak tady je katalog Web 2.0 projektů ... není jich málo, což?
http://wiki.jeffsandquist.com/default.aspx/GTD/GTDTools.html
GTD nástroje, aneb Get Things Done a pomůcky, které vám pomohou dotáhnout své projekty ke zdárnému cíli. Já si oblíbil kGTD, o kterém se v brzké době také rozepíšu.
http://www.buildyourmemory.com/
Build Your Memory - taky zapomínáte? V tom případě vám tahle stránka může hodně pomoci.
http://kinja.com/
Kinja - online RSS čtečka - všechny vaše RSS kanály přístupné odkudkoliv, dík Mirkovi za tip!
http://freemind.sourceforge.net/wiki/index.php/Main_Page
FreeMind - software na plánování projektů a provázání jednotlivých kroků - jedná se o Java program běžící jak v Mac OS X, tak Win i Linuxu.
http://www9.meebo.com/
Meebo - další Web 2.0 projekt, tentokrát online IM klient ve webovém prohlížeči (ICQ, Jabber, GTalk, AIM, Yahoo, MSN).
http://www.channelchooser.com/
IPTV v prohlížeči - když potřebujete sledovat televizi přes webový prohlížeč a zajímají vás především USA televizní kanály (včetně těch pro dospělé).
http://riya.com/
Nelíbí se vám Flickr? Zkuste Riya!
http://research.yahoo.com/taglines/
Na závěr jednu perličku - podívejte se na historicky nejpoužívanější tagy na Flickru včetně přiřazených fotek. Pro každý den je vybráno 8 nejpopulárnější tagů s nejzajímavějšími fotkami. To vše v podobě flash animace. Tomu říkám pohled do historie Flickru!