Jak updatovat iPhone na verzi 3.0 (beta 3) - Mac i PC

Pokud máte potřebu zahrávat si se svým iPhonem a chcete otestovat nové funkce, které se oficiálně objeví až za pár měsíců, máte možnost nainstalovat si verzi systému 3.0 již nyní. Jedná se o beta verzi a tak je potřeba s ní nakládat (nemusí fungovat korektně). Za případné poškození vašeho telefonu neberu žádnou odpovědnost :). Osobně jsem tento postup zkusil na iPhone 1. generace (pouze aktivován, bez jailbreaku) a zatím jsem nenarazil na žádný problém.

Ještě jedno upozornění, tento postup nezahrnuje tzv. Jailbreak, takže nebudete mít možnost instalovat další programy přes program Cydia (pouze App Store). Pokud je pro vás Cydia důležitá, hledejte řešení jinde. Pokud vím, jailbreak přes QuickPWN funguje pro tuto verzi firmware pouze na Windows.

1/ Stáhněte si správnou verzi firmware podle vašeho telefonu.
Stažení balík rozbalte - měl by mít koncovku IPSW.

2/ Zjistěte číslo UDID svého telefonu - stačí jej připojit k iTunes, kliknout na záložku Summary a potom jednou kliknout na 'Serial Number'. Následně se zobrazí UDID, a vy jej zkopírujete (nemusíte jej označovat, jen zmáčkněte command-C nebo control-C)

3/ Najděte vývojáře, který váš telefon aktivuje ke svému vývojářskému účtu. Pokud tento krok přeskočíte, váš telefon NEBUDE po instalaci fungovat. Buďto máte vývojáře ve svém okolí, nebo zkuste třeba eBay. Já jsem měl štěstí s tímto prodejcem - http://myworld.ebay.com/adidasboy0/. Pokud budete hledat na eBay, stačí zadat do vyhledávání výrazy "iPhone a UDID".

4/ Po potvrzení, že je váš iPhone aktivován, stačí kliknout v iTunes na tlačítko RESTORE a držet přitom Alt (Mac) nebo Shift (Win). Následně zvolte firmware, který jste stáhli v prvním bodě.

5/ Nechte provést instalaci a následně nahrání aplikací zpět. Může trvat 1-2 hodiny

To je vše.