Jak sledovat Hulu, Netflix, ABC či Pandora i z naší kotliny... a nejenom na iPadu

Nevím jak vy, ale upřímně se musí přiznat, že naším zaoceánským sousedům občas závidím. Především nabídku online služeb, jako jsou filmy, hudba, seriály či internetová rádia. Asi si nemusíme nalhávat, že požadovaný obsah jsme schopni "získat" i u nás, ale pokud hledáte spíše jednoduchá a funkční řešení, tak používání hotfile, rapidshare a podobných ve spojení s vyhledáváním titulků není úplně to pravé ořechové. 

Přitom v USA máte řadu online služeb, které vám požadovaný obsah poskytnou, jen to má jeden háček. Musíte se připojit z Spojených Státu. Nebo se alespoň tvářit, že se tam nacházíte.

A tohle je podmínka, která se dá velice dobře splnit i ze středu Evropy. Potřebujete jen provozovatele, který vám poskytne VPN připojení, respektive tunel do USA. Vy si v klidu sedíte doma, přes VPN se připojíte k providerovi v USA a od toho okamžiku jste oficiálně za oceánem. Veškerá vaše internetová aktivita je brána jako přístup z USA a tím pádem máte přístup i k široké nabídce služeb.

Jak postupovat? V první řadě potřebujete poskytovatele, který vám VPN tunel zajistí. Já několik dní intenzivně používám StrongVPN, u nichž mám tarif (3 City Special PPTP) zajišťující připojení přes servery v New Yorku, San Franciscu a Londýně (za 55 dolarů ročně), mezi nimiž mohu několikrát za měsíc bezplatně přepnout. Z vlastní zkušenosti mohu kvůli rychlosti doporučit spíše NY než SF, přičemž průměrná rychlost stahování je cca 220 KB/s, což stačí pro bezproblémové sledování filmů (jak na počítači, tak na mobilním zařízení) z:

Hulu.com - hodně aktuálních seriálů, některé mají i anglické titulky (closed caption), existuje i aplikace pro iPad/iPhone, která nabízí některé seriály zdarma, jiné v rámci Hulu+ za cca 10 dolarů měsíčně (zatím jsem neměl možnost otestovat).

Netflix.com - de facto online databáze DVD, především starší tituly, bez titulků. Velice příjemná je nabídka dokumentů od National Geographic. První měsíc zdarma, další za 8 dolarů. Funguje i na iPadu / iPhone a není problém pro placení samotné služby použít americkou adresu v kombinaci s českou platební kartou. A podporuje AirPlay.

či pro poslech internetového radia Pandora, které je zdarma, ale je vyžadováno připojení z USA.

Pokud byste se připojovali přes Londýn, určitě stojí za pokus vyzkoušet Spotify, což je online hudební server fungující v rámci měsíčního předplatného.

Tato forma připojení se dá využít i na maskování vlastního pohybu po síti, tudíž nezanecháváte na internetu stopy v podobě vlastní IP adresy, na druhou stranu je potřeba si uvědomit, že veškerý váš  pohyb jde přes cizí servery a není tak od věci v maximální možné míře používat SSL/HTTPS připojení, což by například u emailu či bankovních operací mělo být samozřejmostí.

Znáte další služby či iPad/iPhone aplikace, které jsou USA-only a které by stálo za to vyzkoušet? Zatím jsem zkoušel ještě Google Voice, ale tam se vzhledem k přesměrování čísla na americký telefon dál nepohnu :( . Aplikace ABC si zatím s beta verzí iOS 4.2 moc nerozumí...

A abychom nezapomněli na Apple TV 2 a její napojení na Netflix. To bohužel nelze rozchodit na přímo, tzn. nelze zadat VPN údaje přímo do nastavení Apple TV 2 a tím pádem je potřeba řešit nastavení na síťovém routeru. Ovšem ne každý router podporuje VPN (většinou podporují jen VPN pass-through, čili propustí tunel ven, ale neumí jej sami nastavit). Pro podporované routery je ideální se podívat přímo na stránky StrongVPN.

Pokud nepotřebujete u všech programů titulky, nebo pokud vám stačí anglické (což je například na zlepšení se v angličtině ideální postup) a máte rádi vše hned a bez zbytečných kroků, investice do StrongVPN se určitě vyplatí. Pokud jste naopak na titulcích závislí, dává StrongVPN smysl především pro skrytí anonymity, nebo využívání hudebních služeb (Pandora, Spotify).
19 responses
odporucam hotspotshield.com, ten je zadarmo
Měl jsem učet na US storu, ale nevěděl jsem, jak obejít tyto omezení. Převedl jsem tedy účet na CZ store, abych mohl používat kreditní kartu, ale dopadl jsem tak, že si nyní nemůžu stáhnout např. ABC player a další a nové US store účty bez karty založit nejdou :/
moc hezkej článek, díky
Denis: nový US store účet bez karty založiť ide. Robil som to pred pár dňami práve kvôli Pandore, ale nakoniec som skončil práve na overovaní IP adresy a VPN sa mi zdá byť dosť krkolomné riešenie. Stačí vygoogliť návod. Napr. http://www.9to5mac.com/5597/Create-an-iTunes-account-without-credit-card
diky za tip na hotspotshield.com - funguje bezvadne
Proc je vlastne na internetu urcitej obsah blokovan pro uzivatele, kteri se nenachazi ve 'spravny' lokaci? Neni tohle omezovani pitomy? A nemel by bejt internet svetem, kde geograficky hranice neexistujou?
No, taky jsem docela dlouho googlil, ale nic mi neproslo, az nyni.

Vzdy jsem zkousel stahnout free aplikace, ale pouze u stahnuti remotu (resp. aplikaci od Applu), mi to dalo volbu u kreditni karty none. :)

Díky za reakce, ad hotspotshield.com - když jsem jej testoval, tak měl celkem problémy s rychlostí... je to už lepší? Lze jej nyní použít i v iPadu?
Trochu OT: Máte zkušenost se získáním platební karty, která ma US adresu? Např. Payoneer.com atd.
Dlouhodobe pouzivam VPN od Witopia a spokojenost.
Servery: Wash DC, Atlanta, Chicago, New York, Dallas, Los Angeles, San Francisco, Seatlle, London, Manchester, Dublin, Hong Kong.
ad hotspotshield.com: Nevim jak driv, ale neni to tragicke s tou rychlosti, vyuzivam prakticky jen na sledovani americkych poradu, na ipad jsem aplikaci nenasel, ale resenim by snad mohla byt ad hoc sit, kdy z notebooku udelam hotspot a pripojim se na nej ipadem.
With anonymous http://www.supervpn.net/ account you can bypass with your PC or mobile all blocked web sites, watch TV online or listen radio and use Skype if it is blocked in your region.
All your data are transferred in 1024 bit SSL military grade encryption without provider logs. You can access to the Internet safe and surf anonymously.
Every day more and more people want to protect their privacy on Internet. Governments around the world put different kind of restrictions on Internet connections of their citizens. VPN is solution for all that with which you can bypass all restrictions and protect your privacy. Many expert predict that VPN is future of Internet freedom.
I am confident in reading this post, this helps me a lot.

ipad keyboard case

The best way to ensure security is to change your IP often by having a secure VPN connection. Superb VPN can change the entire way you handle business, making your entire network more effective.
Podrywanie i uwodzenie kobiet oraz jak poderwac dziewczyne jest sztuką której każdy może się nauczyć!
2 visitors upvoted this post.