Jak hacknout iPhone - český návod včetně videa pro iPhone firmware 1.0.2

I když je iPhone oficiálně podporován pouze v USA a některý evropských zemích a je uzamčený pro konkrétního operátora/y, existují i řešení, jak jej odemknout a používat i u nás. V níže uvedeném videotutorialu můžete celý proces vidět a pokud máte chuť, tak si i iPhone odblokovat. Po odemčení budou fungovat všechny služby, které nejsou přímo vázány na AT&T operátora. Tudíž SMS, volání, emaily, Safari a Sim toolkit v našich podmínkách fungují korektně včetně EDGE a Wi-Fi.

Upozornění!

Nenesu žádnou odpovědnost, pokud si iPhone zničíte, je to pouze na vás. Textový popis je pouze doprovodný, vše je detailně zaznamenáno na videu! I když se tento způsob jeví jako 100% Existují uživatelé, kterým se odblokování nepovedlo a jejich iPhone se odporoučel do věčných lovišť!

Tento postup je určen pouze pro iPhone verze 1.0.2, novější verze 1.1.1 ještě není hacknutá a tento způsob vám na ni (v tuto chvíli) fungovat určitě nebude! Pokud máte iPhone 1.0.2, nenechte iTunes iPhone updatovat na 1.1.1 - pokud to uděláte, telefon by měl zůstat funkční, ale nebudete jej moci používat s českou SIM kartou!

MP4 soubor v plném rozlišení

A teď samotný postup:

1/ Stáhněte si všechny nutné soubory:

AnySim

iNdependece

lockdownd

firmware 1.0.2

keyboard

Fugu


Může se hodit - AppTap

Další dobré weby:

hacktheiphone.net

hackint0sh.org

iphone.unlock.no

2/ zkontrolujte, zda je iPhone nabitý, pokud nikoliv, pro jistotu jej nabijte

3/ připojte iPhone k počítači a nechte iTunes nastartovat, aby se s iPhonem poprvé spojily.

4/ Odpojte iPhone a vypněte iTunes a tzv. iTunes Helper pomocí Activity Monitoru

5/ Spusťte iNdependence a klikněte na Active. Následně dojde k aktivaci telefonu a vy se můžete podívat do nastavení telefonu a zkontrolovat verzi Firmware - doufejte, že máte 1.0.2. Pokud nikoliv, v tuto chvíli vzhledem k uvedení 1.1.1 pravděpodobně nebudete mít možnost na 1.0.2 downgradovat/upgadovat.

6/ Opět spustit iNdependece a zvolit Jailbreak.

7/ Po úspěšném Jailbreaku nainstalujte přes iNdependence a instalujte SSH. Při instalaci postupujte dle kroků, které vám bude iNdependence zobrazovat.

8/ Teď připojte iPhone na Wi-Fi síť, na které je i váš Mac a zaznamenejte si IP adresu telefonu. Nastavte iPhone, aby se sám nezamykal (Settings / General / Lock - never)

9/ Spusťte Fugu a přes SSH se připojte na iPhone - zadejte IP adresu / login: root / Port: 22 / Directory: "/" tedy lomítko. Následně zadejte heslo: dottie

10/ Do složky Applications nahrajte program AnySim a změňte práva souboru AnySim uvnitř složky AnySim na 0755

11/ Restartujte iPhone a spusťte AnySim a vydržte cca 15 minut. Po skončení se pravděpodobně objeví chybová hláška - ignorujte ji, iPhone je s největší pravděpodobností odblokován.

12/ Připojte telefon k počítači a spusťte iTunes a následně opět vypněte

13/ Připojte se přes SSH a smažte program AnySim

14/ nahrajte lockdownd do /usr/libexec/ (přepište originální soubor)

15/ Nainstalujte Keyboard.plist do /Applications/Preferences.app/ (přepište originální soubor)

16/ Odpojte se od telefonu a přes iNdependence vypněte SSH

17/ A to je vše, přátelé! Vložte vlastní SIMku a nastavte Wi-Fi, EDGE a automatické vypínání telefonu