Jak hacknout iPhone 1.1.1 bez použití počítače?

Pokud čekáte detailní návod, tak vás asi zklamu. V tomto případě opravdu není potřeba. Vzhledem k tomu, že existuje postup, jak přes chybu v Safari dostat do telefonu Installer, tedy program, jež dovoluje stahovat programy z internetu přímo do telefonu, rozhodl jsem spíše linkovat originální a dobře zdokumentovaný postup a zde uvést jen bodově, jak postupovat.

Originální postup naleznete na http://www.hacktheiphone.com/111/iphone_step_1.html

POZOR, jedná se pouze o iPhone s FW 1.1.1!

1/ Vložte do iPhonu SIM kartu, kterou chcete používat (IMHO není potřeba, ale jednou ji tam stejně budete muset dát...)

2/ Na klávesnici vytočte *#307# , telefon začne zvonit, odmažte znaky *#307# (vpravo nahoře je backspace) a stiskněte 0 a znovu stiskněte Call. Potom stiskněte Answer, potom Hold a potom Decline

3/ nyní jste se dostali do telefonu, klikněte na Contacts a přidejte nový kontakt, u něhož bude uvedena URL prefs://1F

4/ Uložte kontakt a klikněte na odkaz - dostanete se do předvoleb a tam nastavte, aby se telefon nevypínal. Dále se připojte na Wi-Fi.

5/ Stiskněte tlačítko Home (dole pod displejem), opět se přesuňte na klávesnici a vytočte 0. Potom opět tlačítko Answer, Hold a Decline.

6/ Znovu skočte do kontaktů a vytvořte nový kontakt a do URL zadejte http://jailbreakme.com.

7/ Uložte jej a klikněte na adresu. Pokud jste postupovali podle návodu a jste připojeni na Wi-Fi, objeví se Safari a webová stránka jailbreakme.com.

8/ Zarolujte až dolů a klikněte na Install AppSnapp.

9/ Po chvíli Safari spadne (to je v pořádku) a dostanete se na vstupní stranu. Po cca 30 sekundách až pěti minutách by měl iPhone začít zvonit. Přijměte hovor a telefon zamrzne. Restartujte a nyní se dostanete do hlavního menu. POZN: U mě proces fungoval trochu jinak, telefon nezazvonil, pouze po cca minutě zablikal a po té, co jsem posunul šoupátkem, tak jsem byl v hlaním menu. Dejte telefonu čas, když se do pěti minut nic nestane, restartujte a zkuste, zda nedošlo k odblokování, nebo postup opakujte.

10/ Nyní spusťte Installer a nainstalujte Community Sources a potom BSD Subsystem.

11/ Dalším krokem je přidání adresy do záložky Sources v programu Installer. Správná adrese zní i.unlock.no

12/ Vraťte se do hlavního menu programu Installer a zvolte složku Unlocking Tools a instalujte program AnySIM.

13/ Po úspěšné instalaci jej spusťte z hlavního menu telefonu. Proces bude trvat cca 5-10 minut.

14/ Posledním krokem je přes program Installer aplikaci AnySIM odinstalovat.

15/ Pokud budete pozorovat problémy jako je nefunkční youtube nebo pravidelné zapomínání nastavení EDGE, ve stejné složce jako byla aplikace AnySIM najdete i další pomocné prográmky, které vás těchto neduhů zbaví.

Enjoy!