GTD summit - silná dávka timemanagementu ve třech dnech!

Jak jste mohli zaregistrovat z mých twitter updatů, od středy do pátku (11. až 13. března) se v San Francisku koná GTD Summit, který jsem se rozhodl navštívit. Metoda Getting Things Done si získala celosvětovou popularitu a tato akce dokazuje, že se nejedná jen o řešení pro pár geeků, ale o metodiku, kterou lze aplikovat v rámci firem a korporací a zlepšit tak efektivitu zaměstnanců.

I toto je jedna z oblastí, na kterou se summit zaměří. V plánu je vystoupení lidí z oboru (David Allen, jak jinak; můj oblíbený Guy Kawasaki) a řada panelových diskuzí, kterých se zúčastní novináři, podnikatelé (Web 2.0 oblast, vývojáři GTD aplikací), ale i zástupci korporací. Tato akce nabídne i možnost seznámení se školiteli a kouči GTD metodiky z Allenovi společnosti a prostor na diskuzi s vývojáři GTD programů (Omni, MindJet, Nozbe a další). A v neposlední řadě lze očekávat seznámení s lidmi z oboru, pro které je Getting Things Done přeci jenom něco více.

Celá akce vzniká i na podporu nově vydané knihy Making it All Work, která je již pár týdnů k dostání (pokud plánujete nákup, určitě si nejdříve přečtěte první knihu, na kterou navazuje, bude pro vás obsah nové knihy lépe pochopitelný). Osobně od celé akce očekávám možnost potkat se s Allenem a lidmi, kteří GTD již několik let školí - sám tuto metodiku školím a zajímá mě, jak postupují ti, kteří jsou přímo u zdroje. Nemluvě o získání nových informací, zkušeností a především rozdílných pohledů na využití GTD. Především aplikování Getting Things Done ve firmách je oblast, která by měla na summitu zaznít a tu osobně vnímám jako důležitý prvek celé akce. Sledovat lidi okolo mě a jejich využití této metody je vždy skvělá zkušenost, neboť mi to dává možnost podívat se na využití GTD z jiného úhlu. A i o tom by měla být tato akce.

Zážitky se budu snažit následně shrnout na blogu, pro aktuálnější informace přímo z akce sledujte můj twitter.